1. DU-14 Il Bistrica_09.09.2012_RadomljePred približno enim letom smo v NK Ilirska Bistrica začeli z dekliškim nogometom. Nekaj nadebudnih najstnic je izrazilo željo po igranju igre, ki je v večini primerov rezervirana samo za moške. Po temeljitem premisleku smo se odločili, da poiščemo trenerja in poizkusimo zaorati ledino velikega ženskega nogometa tudi v naših krajih. Trener Nenad Smajila je z zadovoljstvom sprejel izziv, na prvo srečanje pa se je odzvalo več kot 20 deklet vseh starosti. Ker je bilo deklet premalo, da bi lahko oblikovali skupine po letih, so začele trenirati kar vse skupaj.
Prvi dotiki z žogo, prve kopačke, prvi dresi, veliko fantovskih pogledov na igrišču je pri dekletih vzbujalo veliko radovednosti in zadovoljstva. A kmalu so ugotovile, da gre za zahteven šport, da je potrebnega veliko treniga in s tem tudi veliko odrekanja. Ne glede na vse težave in pomisleke, ki smo jih imeli pa smo z veseljem v jeseni sprejeli povabilo NZS, da bi naše punce vključili v uradno tekmovanje DU14- zahod. Največja preglavica je bila, da nismo mogli vseh deklet vključiti v tekmovanje zaradi razlike v letih
V jesenskem delu so imele 3 turnirje, slednji pa smo organizirali v Ilirski Bistrici. Rezultati nam ne pomenijo veliko, saj so dekleta zelo malo časa skupaj in so tudi zelo neizkušena. Pomembno pa je, da se z veseljem udeležujejo treningov in tekem saj bodo lahko samo s pridnim in ustrajnim delom napredovala.
V zimskem času smo se prijavili za organizacijo turnirja zimske lige DU 14- zahod in ga uspešno izvedli v začetku letošnjega leta. Dekleta so se dobro odrezala, dala kar nekaj golov in zasedla peto mesto. Napredek je bil velik, vzrok temu pa so treningi v dvorani, ki so jih dekleta imela skupaj s fanti.
Dobro tudi sodelujemo s člansko žensko malonogometno ekipo ŠD Krt iz Ilirske Bistrice, kapetanka Ines Celin pa se je odločila tudi za šolanje za trenerko. V klubu smatramo, da bomo lahko le s kvalitetnim strokovnim delom nudili ustrezno znanje mladim dekletom.
Zdaj napeto čakamo na začetek spomladanskega dela tekmovanja in vabimo vsa dekleta, ki jih zanima nogomet in ki bi se rada družila v prijetni družbi, da se nam pridružijo (kontakt trener: 031 832 485; e-pošta: nk.ilbistrica@gmail.com ).
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo staršem deklet, ki pridno vozijo na treninge in tekme, trenerju, ki potrpežljivo vodi dekleta ter NZS, ki nam je ponudila sodelovanje in pomoč.
Za NK Ilirska Bistrica
Milena Urh