V nedeljo, 1. februarja so se v dvorani OŠ A. Žnideršiča začele zimske priprave nogometna kluba Ilirska Bistrica. Že na prvem treningu pa je bilo moč videti kar nekaj osvežitev, tako v igralskemu kot tudi v trenerskemu kadru.

Glede na ne preveč prepričjiv prvi del tekmovanja (osvojenih 12 točk na 13 tekmah ter 8. mesto po štirinajstih krogih), se je uprava kluba odločila za osvežitev na trenerskemu mestu. Dozdajšnjega trenerja-igralca Mitjo Zatkoviča je zamenjal hrvaški strateg Damir Rubčić. Rubčić, ki je v svoji karieri vodil tudi bližnja čezmejna kluba iz Klane in Krka, je v Ilirsko Bistrico prišel z ambicijami obstanka v tretji slovenski ligi, predvsem pa z gledljivo igro vrniti gledalce na tribune stadiona ŠRC Trnovo.

Poleg trenerske spremembe je do rošad prišlo tudi v igralski zasedbi. V klub so skupaj s trenerjem prišli štirje hrvaški igralci – Simon Teofilović, Marko Marinac (oba bivša igralca Klane), Igor Kovačić in Goran Kalčić. K treningom sta se vrnila tudi domačina Matjaž Jaksetič in Sandi Berginc (slednji zaradi poškodbe v kratkem še ne bo igral) iz mladinske ekipe pa se je članom pridružil mladi Gašper Rebec. Žal pa je v klubu prišlo tudi do nekaterih odhodov. Najbolj odmeven je zagotovo prestop ostrostrelca Đoše Lazarevića v trenutno prvouvrščeno ekipo tretje slovenske nogometne lige – zahod, Škou iz Ajdovščine. Klub so po jesenskem delu zapustili še vratar Anže Počkaj (vrnil se je v mladinski pogon Jadrana iz Dekanov), Deni Božič (po polletni posoji se je vrnil v Plamo iz Podgrada), Robert Vrbos (preselil se je v eno izmed nižjih avstrijskih lig), vsaj začasno pa se je poslovil tudi dozdajšnji kapetan Tomaž Gržina.

Med pripravami treningi potekajo skoraj vsak dan, tako da lahko verjamemo, da bo novi trener Rubčić fante v drugi del sezone pripeljal zelo dobro pripravljene na boj z ostalimi ekipami tretje lige. V drugem delu sezone bo NK Ilirska Bistrica tako igrala s sledečo postavo:

VRATARJA: Jakob Bizjak, Matjaž Prelec

BRANILCI: Štefan Iskra, Igor Marinac, Alen Grbec, Jure Mahne, Goran Kalčić, Matjaž Jaksetič, Dragomir Vorkapič, Gašper Rebec

VEZISTI: Borut Brozina (kapetan), Darjan Smajla, Leon Kuduzović, Mitja Zatkovič, Nermin Jusić, Igor Kovačić, Simon Teofilović, Vladimir Kalanj

NAPADALCI: Sandi Dekleva, Marko Marinac, Željko Kuridža

Uradne tekme se za Bistričane začnejo 14. marca, ko se bo v Vipolžah odigrala preložena tekma 12. kroga z Brdami. Pred začetkom spomladanskega dela pa bodo naši odigrali tudi nekaj prijateljskih tekem. Vabljeni na vse tekme in tudi k obiskovanju naše spletne strani, na kateri vas bomo obveščali o vseh aktualnih dogodkih v NK Ilirska Bistrica.