Po skoraj štirimesečnem premoru brez ligaških tekem, se je včeraj za NK Ilirska Bistrica začel drugi del sezone 2014/15. V bistvu je šlo za prestavljeno tekmo 12. kroga, tako da se je to srečanje nekako štelo še pod jesenski del tekmovanja. Novi bistriški trener Rubčić ni mogel računati na poškodovanega Jaksetiča, zaradi rojstva otroka ni bilo Kalčića (ob veselem dogodku mu vsi v klubu iz srca čestitamo), odsotna pa sta bila tudi Vorkapič in Kuridža.

Rubčić je v boj z Brici poslal sledečo postavo: Bizjak; Iskra, I. Marinac, Grbec, Mahne; Kovačić, Kalanj; M. Marinac, Brozina, Kuduzović; Zatkovič. Na klopi so svojo priložnost čakali še Prelec, Ujčić, Jusić, Smajla, Teofilović in Dekleva. Tekma se je po pričakovanjih začela s prevlado domače ekipe, ki je prvo (pol)priložnost imela že na samem začetku tekme, ko je domači igralec po slabem izbijanju Bizjaka prišel do strela s kakšnih 40 m, vendar je gostujoči vratar žogo uspel izbiti v kot. Domači so prve pol ure tekme prevladovali v igri z žogo, vendar do resne ‘šanse’ predvsem po zaslugi dobro postavljene vijoličaste obrambe niso prišli. Še najlepšo priložnost prvega polčasa, ki približno 100 gledalcem v Vipolžah ni prinesel najbolj gledljive predstave, so imeli naši nogometaši. Po lepem prodoru in podaji Marka Marinca je do strela z 10 metrov prišel Zatkovič, vendar se je žoga, ki je že premagala domačega vratarja od pete briškega branilca odbila le v kot za Bistričane. Do konca polčasa ni bilo večjih pretresov, tako da se je prvih 45 minut končalo brez zadetkov.

Na začetku drugega polčasa je bil trener Rubčić primoran narediti kar dve zamenjavi. Poškodovana M. Marinca in Kuduzovića sta zamenjala Smajla in Dekleva. Tako je tudi v sami postavitvi Bistričanov prišlo do manjših rošad. Zatkovič se je iz konice napada preselil na svojo ‘matično’ sredino igrišča, njegovo mesto pa je zasedel Dekleva. Tudi v prvi polovici drugega polčasa gledalci niso ravno uživali v taktični predstavi obeh ekip. Po natanko pol ure igre v drugem delu pa so tribune stadiona v Vipolžah skočile v zrak, saj je do priložnosti prišel domači rezervist Črnigoj, ki je z lobom z glavo s kakšnih petih metrov presenetil bistriškega vratarja in Brice popeljal v vodstvo. Domačini so tako do konca tekme vse moči usmerili v obrambo vodstva. Ko pa so naši nogometaši že bili v izgubljenem položaju je v predzadnji minuti tekme udaril bistriški ‘joker’ s klopi Sandi Dekleva. Po lepi kombinatorni akciji kapetana Brozine in še enega rezervista Jusića, se je Dekleva odločil za strel skoraj z roba kazenskega prostora in s pravim ‘evrogolom’ matiral domačega vratarja Mavriča ter izid zasluženo poravnal na 1-1. V sodnikovem dodatku je bil po grobem prekršku nad Jusićem in drugim rumenim kartonom izključen domači branilec Čadež. Naši bi si po tem lahko celo priigrali zmago, vendar je na koncu ostalu pri neodločenem izidu.

NK Brda – NK ILIRSKA BISTRICA
1 – 1 (0-0)
Strelca: Črnigoj 75.; Dekleva 89.

Vijoličasti so si tako na prvi letošnji ligaški tekmi na težkem gostovanju priborili točko, ki jim bo močno vzdignila samozavest pred nadaljevanjem sezone. Naslednji vikend, ko se bo odigral uradni prvi krog spomladanskega dela, bodo Bistričani prosti, saj bi na sporedu morala biti domača tekma z NK Portorož-Piran, ki pa je kot že vemo zaradi finančnih težav razpustil člansko ekipo. Naši se bodo tako v prijateljski tekmi najverjetneje pomerili z Renčami, ki nastopajo v EPNL (četrtem rangu tekmovanja), tako da se nekako ohrani ta tekmovalni ritem. Naši so z remijem v Brdih ostali na osmem mestu, vendar se točkovno izenačili s Cerkničani. Naslednji dve ligaški tekmi Bistričane znova čakata na goriškem. Najprej se bodo čez slaba dva tedna pomerili z Biljami ter nato v 17. krogu še z Adrio iz Mirna. Prva domača tekma bo tako skoraj čez mesec dni ko nam v goste prihaja ajdovski ŠKOU. Do takrat pa spremljajte dogodke v NK Ilirska Bistrica na naši spletni strani!