V 16. krogu 3. SNL – zahod, se bodo naši nogometaši po tednu dni premora znova podali na ligaške nogometne zelenice. Danes ob 16h Bistričane namreč čaka tekma v Biljah proti istoimenskemu nogometnemu društvu, kjer sta prve nogometne korake naredila tudi nogometaša kova Valter Birsa in Tim Matavž. Ekipi sta se med seboj pomerili že v jesenskem delu, ko so bili črno-beli po dveh zgodnjih golih Mehanovića in izkušenega Žniderčiča zanesljivo boljši z 0-2. Domača ekipa je od takrat ostala v približno enaki postavi, medtem ko za naše že vemo, da so med zimskim premorom doživeli kar nekaj sprememb.

Bilje so na svoji prvi tekmi spomladi doživele poraz v Sežani (2-0) in s tem po lestvici padle za eno mesto (5.). Kljub temu pa ta poraz naših ne sme zavesti, saj črno-beli znajo igrati odličen nogomet in niso bili v prejšnji sezoni zastonj zanesljivi prvaki v EPNL. Domačini ne bodo mogli računati na kartonirana Renerja in Koca. Pri vijoličastih težav s kartoni ni, je pa za tekmo z Biljami močno vprašljiv nastop kapetana Boruta Brozine, ki ga še vedno muči poškodba hrbta. Manjkal bo najverjetneje tudi Jusić. Trener Rubčić napoveduje igro na zmago, tudi domači trener Mulahmetovič pa se bo po porazu v Sežani, najverjetneje zadovoljil le s tremi točkami. Tudi zaradi tega nas na igrišču ‘V dolinci’, na lep nedeljski dan čaka ostra in borbena predstava.

ND Bilje – NK ILIRSKA BISTRICA; stadion ‘V dolinci’ (Bilje); nedelja, 29.3. ob 16.00

Upajmo, da sončen dan in prestavitev ure ne bosta uspavala naših nogometašev ter držimo pesti, da se Bistričani v mesto pod Snežnikom vrnejo s čim večjo bero točk!
ND_Bilje vs. grb