Po porazu v Biljah, se naši nogometaši tokrat odpravljajo na gostovanje v Biljam sosednji Miren, kjer jih bo gostila tamkajšnja Adria. Na tretjeligaški lestvici se Mirnčani nahajajo na 9. mestu, eno mesto in eno točko za našimi. Adria je v dosedanjem poteku spomladanskega dela tretje lige odigrala le eno tekmo, kjer je bila doma z 1-0 boljša od Cerknice. Na oktobrskem srečanju na stadionu ŠRC Trnovo so bili naši po golih Gržine, Brozine in Dekleve zanesljivo boljši s 3-0, vendar vemo, da je v celotni ligi med zimskim premorom prišlo do lepega števila rošad, tako da tista zmaga za današnjo tekmo nima nikakršnega pomena.

Bistriški strateg Rubčić večjih težav v postavi nima. Za tekmo je sicer še vedno vprašljiv kapetan Borut Brozina, zaradi poškodbe kolena pa je sezono predčasno končal vratar Bizjak. Pri Adrii bodo tekmo pričakali v popolni zasedbi, saj težav s kaznimi in poškodbami nimajo, tako da nas čaka zanimiv derbi, ki bi znal zanimivo zakomplicirati stanje na dnu lestvice. Glede na deževno vreme bo tudi igrišče stadiona ‘Pri štantu’ razmočeno, težko in hitro, zato zna biti srečanje zelo nepredvidljivo.

ND Adria Miren – NK ILIRSKA BISTRICA; stadion ‘Pri štantu’ (Miren); sobota 4.4. ob 16.00

Z zmago bi se naši odlepili od Adrie za 4 točke, hkrati pa bi na lestvici najverjetneje prehiteli tudi Cerknico, katero čaka težko gostovanje v Izoli. Tudi zaradi tega bo tekma pomembna in vsi si seveda želimo, da fantje iz Mirna prinesejo vse tri točke!
adria vs. grb