Najprej se opravičujem zaradi poznega poročanja o dogajanju s tekme v Mirnu. Naši so se po porazu v Biljah v soboto odpravili v Biljam sosednji Miren, kjer jih je gostila tamkajšnja Adria. Naši so na goriško odpotovali brez poškodovanih oziroma obolelih Bizjaka in Kovačića, manjkala pa sta tudi Vorkapič in Kuridža. Vrnil se je kapetan Borut Brozina, ki je zaradi poškodbe hrbta izpustil prijateljsko tekmo v Renčah ter srečanje v Biljah.

Bistričani so tekmo, ki je pomenila kar precej za stanje na dnu lestvice začela v sledeči postavi: Prelec; Kalčić, Grbec, I. Marinac; Mahne, Kalanj, Zatkovič, Iskra; Kuduzović, Dekleva, M. Marinac. Na klopi so na svojo priložnosti čakali še Ujčič, Jusić, Jaksetič, Teofilović, Smajla in povratnik po poškodbi Brozina. Prvi polčas je minil brez večjih priložnosti za obe ekipi. Naši so imeli več od igre, saj so nekako poskušali graditi sistem okoli posesti žoge. Priigrali so si nekaj priložnosti, vendar je napad predvsem ob zaključku akcij ostal brez idej. Pohvaliti pa je treba obrambo, kjer je trener Rubčić poskusil z novim sistemom 3-4-3, ki je prek vseh 90 minut deloval zelo dobro kar se tiče zadnje linije.

V drugi polčas je Rubčić namesto Marka Marinca in Dekleve v igro poslal Jusića in rekovalescenta Brozino, ki sta dala novo dimenzijo napadu vijoličastih. V drugem polčasu so bili Bistričani namreč še nevarnejši. Tresel se je okvir gola Mirnčanov, zapravilo se je kar lepo število priložnosti, branilec Marinac pa je v sumljivih okoliščinah padel v kazenskem prostoru, vendar je piščalka sodnika Stojanoskega ostala nema. Tudi domači so na tekmi imeli nekaj polpriložnosti ob še najresnejši pa je dobro posredoval vratar Prelec. Omeniti je treba tudi dejstvo, da so naši nogometaši zadnjih 15 minut odigrali z igralcem manj, saj je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen Nermin Jusić (prvi zaradi prigovarjanja, drugi zaradi simuliranja), ki bo tako moral tudi izpustiti domačo tekmo z Ajdovci. Tekma, ki je predvsem v drugem polčasu ponudila dokaj kvalitetno igro se je tako končala z najbolj nepopularnim nogometnim izidom 0-0.

ND Adria Miren – NK ILIRSKA BISTRICA
0 – 0 (0-0)

Po remiju v Mirnu so naši ohranili točko prednosti pred devetouvrščeno Adrio, ob porazu Cerknice pa se hkrati prebili pred Notranjce in se uvrstili na sedmo mesto. Po seriji gostovanj pa naše jutri (v soboto) čaka prva domača ligaška tekma v spomladanskem delu sezone. V mesto pod Snežnikom prihaja zaenkrat drugouvrščena ekipa Škou iz Ajdovščine, ki pa ima tekmo manj od prvouvrščene Izole in je najverjetneje prvi favorit za osvojitev naslova prvaka v tretji ligi – zahod. Poleg tega ima Škou v ekipi kar štiri bivše igralce vijoličastih, zato bo tekma nabita z emocijami in tudi zato ste vsi prav lepo vabljeni na jutrišnje srečanje na stadionu ŠRC Trnovo!