Po seriji kar treh zaporednih ligaških gostovanj in osvojenih dveh točkah v dosedanjem delu spomladi (remija v Brdih in Mirnu ter poraz v Biljah), drugi del tekmovanja končno prinaša tudi domačo tekmo. To pa ne bo navadna tekma, saj v mesto pod Snežnikom prihaja eden največjih favoritov za osvojitev naslova – Škou iz Ajdovščine. Na oktobrskem srečanju v mestu burje, so nas Ajdovci dobesedno razbili že v prvem polčasu, ko so našim nasuli kar 5 golov (prva dva sta dosegla bivša bistriška igralca Denis Berginc in Borut Smajila, kasneje pa so zabili še Simčič, Kadrija ter Krapež). Poraz naših je v drugem polčasu z dvema krasoticama omilil bivši igralec propadlega ajdovskega Primorja (na ruševinah Primorja je nastal Škou) v prvi slovenski ligi – Mitja Zatkovič. Od jesenske tekme so se Ajdovci še dodatno okrepili v lovu na prvo mesto ter napredovanje v drugo ligo. V Škou so namreč prišli branilec Luka Tragin (tekmo v Il. Bistrici bo zaradi kartonov izpustil) ter še dva bivša igralca vijoličastih – Tadej Tomažič ter najboljši bistriški strelec v zadnjih letih Đoša Lazarević.

Bistriški strateg Rubčić v soboto ne bo mogel računati na kaznovanega Jusića, preostanek sezone bo izpustil Bizjak, resneje pa je zbolel tudi vezist Igor Kovačić, ki mu želimo čimprejšnje okrevanje. Na drugi strani ajdovski trener Vidic prav tako nima večjih težav z izbiro moštva, saj imajo pri Škuolu velik izbor igralcev. Kot sem že omenil bo manjkal kaznovani novinec Tragin, v Trnovo pa ne bo tudi poškodvanih Ivanoviča in Curka. Glede na izid prvega srečanja ter samo stanje na lestvici so Ajdovci pred derbijem seveda ogromni favoriti, vendar ne pozabimo, da bo srečanje nabito z emocijami, saj za oranžne igrajo kar štiri igralci, ki so kariero začeli v mestu pod Snežnikom (Berginc, Smajila, Tomažič in Lazarević). V takih tekmah je mogoče prav vse in še posebej z vašo podporo, podporo domačih gledalcev bi našim nogometašem lahko uspelo zagreniti borbo Ajdovcev za prvo mesto v ligi.

NK ILIRSKA BISTRICA – ND Ajdovščina Škou; stadion ŠRC Trnovo (Il. Bistrica); sobota, 11.4. ob 16.30

Ker gre za prvo domačo ligaško tekmo pod novim bistriškim strategom Damirjem Rubčićem in ker nam v goste prihaja ravno ajdovski Škou – ena najboljših tretjeligaških ekip nas na ‘poligonu’ zagotovo čaka izjemno zanimivo srečanje. Hkrati je za jutri napovedano tudi sončno in toplo vreme, zato si boljšega dne za ogled tekme skorajda ne bi mogli zamisliti. Vstopnina za ogled tekme je 4€, ob vhodu pa je kot vedno tudi okrepčevalnica s pijačami, tako da ste vsi podporniki nogometa v Ilirski Bistrici prav lepo vabljeni, da si ogledate to izjemno zanimivo srečanje in s spodbujanjem pomagate našim nogometašem k osvojitvi čim boljšega rezultata proti favoritom iz Ajdovščine! ILB VS SKOU