Po zelo dobri domači predstavi proti takrat vodilnim Ajdovcem, so naši nogometaši pretekli vikend odpotovali na gostovanje v Bilje, kjer jih je čakal istoimenski domačin. Biljenci so nas v tej sezoni dvakrat že zanesljivo premagali (v Il. Bistrici 2-0, tri tedne nazaj v Biljah pa je bilo 3-0 za črno-bele) in tudi tokrat se našim že pred samim začetkom tekme ni pisalo nič dobrega. Na Goriško so Bistričani odpotovali brez skoraj pol ekipe, tako da je trener Rubčić na klopi imel le eno zamenjavo. Zaradi poškodb, bolezni, kazni ali drugih razlogov je manjkalo kar 9 igralcev od teh kar pet, ki bi najverjetneje začeli tekmo v prvi enajsterici. Manjkali so Bizjak, Mahne, Vorkapič, Kalanj, Kuduzović, Zatkovič, Kovačić, Teofilović in Kuridža. Kljub vsemu pa so se naši pogumno spustili v boj s tretjeuvrščenimi domačini.

Strateg Rubčić seveda ni mogel precej kalkulirati s postavo, zato je na igrišče poslal sledečo enajsterico – Prelec; Ujčič, I. Marinac, Grbec, Kalčić; Jaksetič, Smajla, Brozina; Dekleva, M. Marinac. Na klopi je na svojo priložnost čakal le še Iskra. Uvod v tekmo je bil silovit z obeh strani, na našo žalost pa so Biljenci prek Luzarja povedli že po slabih štirih minutah srečanja. Nismo dolgo čakali niti na naslednji zadetek. Bistričani so že štiri minute po golu domačih izenačili po krasnem strelu Kalčića z roba kazenskega prostora in napovedali zanimivo tekmo. Žal pa se je za naše nogometaše že po četrtini tekme zgodilo nekaj kar si ni želel prav nihče. V duelu z domačim igralcem se je namreč poškodoval naš centralni branilec Igor Marinac, čigar poškodba mu je preprečila nadaljevanje tekme. Naši so tako morali zaradi zapletov z menjavo igrati z igralcem manj. Biljenci so kar dolg ‘power play’, če se izrazim po hokejsko s pridom izkoristili, tako da so pred vstopom Iskre na igrišče prek kapetana Žniderčiča zadeli kar dvakrat in močno otežili željo naših po dobrem rezultatu. Prvi polčas se je tako z veliko mero nesreče za fante v vijoličastem končal s 3-1 za Bilje.

Že po dveh minutah v drugem polčasu pa so Biljenci praktično odločili zmagovalca. Znova je zadel izkušeni Žniderčič, ki je tako dosegel klasični hat-trick in zatrl upe naših fantov po čim prejšnjem znižanju rezultata. Bistričani so se sicer borili, za kar jim ne gre očitati ničesar, vendar včasih samo borba žal ni dovolj. Po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja so domačini še dodatno napolnili mrežo vratarja Prelca, potem ko sta v razmaku ene minute zadela še Žižmond in Koron. Rezultat se do konca ni spreminjal, tako da so naši morali domov odpotovati s kar pol ducata zadetkov v svoji mreži.

ND Bilje – NK ILIRSKA BISTRICA
6 – 1 (3-1)
Strelci: Luzar 4., Žniderčič 25., 33., 47., Žižmond 63., Koron 64.; Kalčić 8.

Kljub visokem porazu pa ni časa za objokovanje in obupovanje, saj se ritem težkih tekem za Bistričane nadaljuje že v soboto, ko na stadion ŠRC Trnovo v Ilirski Bistrici prihaja trenutno vodilna Izola. Tako kot Biljenci so nas tudi Izolani letos že dvakrat zanesljivo premagali, vendar kljub temu naših borcev ni za odpisovati. Spomnimo se namreč, kako smo deset dni nazaj ukradli dve točki takrat vodilnim Ajdovcem. Obeta se torej zanimiva tekma, na katero ste seveda vsi lepo povabljeni!