Po visokem porazu z Biljami v prejšnjem krogu, naše v soboto čaka nova težka tekma. V mesto pod Snežnikom namreč prihaja vodilna (sicer s tekmo več) Izola. Tudi tokrat bo trener Rubčić najverjetneje znova imel nekaj težav s sestavo postave, saj se vse bolezni in poškodbe še vedno niso zacelile. Na drugi strani ‘ribiči’ nimajo več težav s poškodbami, ki so jih pestile na začetku spomladanskega dela prvenstva, tako da bo imel izolski trener Čotar na voljo več ali manj popolno zasedbo. Izolani, ki so nas na prvih dveh tekmah obakrat zanesljivo premagali (v Il. Bistrici je bilo 6-1, na obali pa 3-0) so med zimskim prestopnim rokom sicer izgubili prvega strelca lige Darka Kremenovića, vendar bo kljub temu potrebno paziti na njihov napad, ki je letos z naskokom najboljši v celotni ligi in mu trenutno poveljujeta Nik Mihailovič in Niki Finkšt.

Ne glede na visok poraz v prejšnjem krogu in na dejstvo, da Izola krvavo potrebuje vsako točko v boju z Ajdovci za prvo mesto pa tudi naših nogometašev ne gre kar tako odpisovati. Spomnimo se, da so se Izolani (ne glede na visoki zmagi) na prvih dveh tekmah, predvsem v prvih petinštiridesetih minutah krčevito trudili z našimi borci. Če bi Rubčićevim fantom, vendarle uspelo povezati dva dobra polčasa bi lahko Izola imela na ‘poligonu’ kar velike težave. Spomnimo se kako so dva tedna nazaj uspeli naši fantje ohraniti nedotaknjeno mrežo proti takrat vodilnim Ajdovcem in zakaj ne bi malce zaostrili boj prvi vrhu še s kakšno točko proti sinje modrim iz mesta ribičev. Morda se pa vendarle zbudi tudi bistriški napad in naredi tekmo in hkrati celotno prvenstvo še toliko bolj zanimivo.

NK ILIRSKA BISTRICA – MNK Izola; stadion ŠRC Trnovo (Il. Bistrica); sobota, 25.4. ob 17.00

Že na tekmi proti Ajdovščini se je zbralo veliko lepše število gledalcev kot se je to dogajalo v jesenskem delu sezone (nekaj čez 100). In ker gre za novo srečanje s tekmecem iz vrha prvenstvene razpredelnice bodo bistriški nogometaši tudi na tej tekmi potrebovali vso vašo podporo. Zato vas vsi v klubu prisrčno vabimo, da si sobotno tekmo ogledate v čim večjem številu ter pomagate našim fantom k čim boljši predstavi in novim točkam!ILB VS IZOLA