Po visokem porazu v Biljah je ta vikend nogometaše Ilirske Bistrice čakala druga domača tekma spomladanskega dela sezone proti prvouvrščeni Izoli. Tako kot na tekmi proti Ajdovcem so tudi tokrat Izolani veljali za velike favorite pred začetkom tekme, vendar so bili naši odločni, da poizkušajo še dodatno zakomplicirati boj med Ajdovščino Škou in Izolo za osvojitev prvega mesta v ligi. Pred nekaj malega manj kot 100 gledalci na stadionu ŠRC Trnovo, trener Rubčić ni mogel računati na Bizjaka, Jusića, Kuridžo in Kalanja. Razveselilo pa je dejstvo, da se je na klop po štiritedenski odsotnosti vrnil Kovačić, poškodbe in bolezni pa je odpravilo še nekaj igralcev, ki niso odpotovali v Bilje v prejšnjem krogu. Na drugi strani so imeli gostje iz obale, ki jih vodi trener Aljoša Čotar, na voljo praktično popolno sestavo.

Rubčić je v boj z ribiči poslal sledečo postavo: Prelec; Iskra, I. Marinac, Grbec, Ujčič; M. Marinac, Zatkovič, Kalčić, Brozina, Mahne; Dekleva. Na klopi so na svojo priložnost čakali še Vorkapič, Jaksetič, Kovačić, Kuduzović, Teofilović in Smajla. Gostje so v tekmo pričakovano krenili odločneje in si že takoj na začetku tekme pripravili kar nekaj priložnosti. Že po štirih minutah so poizkusili s strelom od daleč, vendar je Prelec okroglo usnje brez težav ukrotil. Že po desetih minutah so si ‘ribari’ pripravili stoodstotno priložnost za zadetek, ko je po napaki domačega vratarja proti golu ustrelil domači napadalec, vendar je zadetek gostov preprečil branilec Marinac, ki je žogo z glavo odbil z golove črte. Po še nekaj polpriložnostih, so obalčani v 20. minuti kronali svojo premoč iz prve polovice prvega polčasa. Po akciji Izolanov po levi strani je podaja v kazenskem prostoru našla samega Perošo, ki je bil v trenutku oddaje žoge globoko v prepovedanem položaju, vendar je piščalka sodnika Freceta ostala nema, gostujoči vezist pa je brez težav zaključil in povedel goste v sicer zasluženo vodstvo. Na našo srečo pa ni minilo dolgo, da so se naši vendarle prebudili tudi v napadu. Pet minut po prejetem zadetku so namreč gostujoči branilci porušili Zatkoviča na robu kazenskega prostora, nakar je sodnik pokazal na prosti strel. Za izvedbo le tega se je odločil kar Zatkovič sam in s pravo bombo v vratarjev kot rezultat izenačil na 1-1. Sledilo je malce manj zanimivih 15 minut brez resnejših priložnosti. Dve minuti pred iztekom prvega polčasa pa so fantje v vijoličastem presenetljivo povedli. Po podaji kapetana Brozine iz kota se je za strel s kakih 15 metrov odločil Mahne, ki je s pravo mojstrovino očistil pajčevino gola izolskega vratarja Rupnika in Bistričane povedel v prvo vodstvo na tekmi. Zelo zanimivih 45 minut so z zvitim prostim strelom zaključili gostje – Prelec se ni pustil presenetiti, strel brez težav ubranil in prvi polčas se je končal z 2-1 za naše fante.

V drugem polčasu je bilo pričakovati izolski lov na gole ter na tri točke, vendar se Bistričani s tem niso strinjali in na začetku drugega dela srečanja povsem prevladovali nad vodilno ekipo lige. Med polčasom je trener Rubčić opravil tudi prvo zamenjavo – Ujčiča je zamenjal Kuduzović, ki je pozdravil rahlo poškodbo gležnja. Ravno Kuduzović bi lahko resneje zapretil po desetih minutah igre, vendar je slabo zadel žogo, ki je bila tako lahek plen vratarja Rupnika. V 59. minuti se je v priložnosti znašel Brozina, ki mu je sprejem žoge v sumljivih okoliščinah (visoko dvignjena noga) preprečil gostujoči vratar. Pol ure pred koncem srečanja je priložnost za igro dobil povratnik po neugodni bolezni Kovačić, ki je zamenjal Deklevo. Pritisk naših fantov s prvega dela drugega polčasa pa se je obrestoval, ko je Brozina mojstrsko izvedel prosti strel s kakšnih dvajsetih metrov in žogo neubranljivo zavrtinčil prek izolskega živega zidu in podvojil vodstvo nogometašev iz mesta pod Snežnikom. Žal pa je takoj po novi mojstrovini naših, koncentracija vijoličastih malce popustila in Izolani so le dve minuti po zadetku bistriškega kapetana izid prek Nika Mihailoviča znižali na 3-2. V zadnjih 20 minutah je bilo tako pričakovati popoln pritisk ribičev na gol vratarja Prelca, ki je svoje delo opravil zelo korektno. Kljub temu pa ni mogel preprečiti izenačenja gostov, ko je po slabi reakciji naše obrambe do neoviranega strela z neposredne bližine prišel Kotnik, ki je dosegel že kar šesti gol na tekmi, tako da je na semaforju deset minut pred koncem pisalo 3-3. Rubčić kot kaže le s točko ni bil zadovoljen, saj je namesto defenzivno naravnanega Iskre v igro poslal Darjana Smajlo. Naši so do izteka 90 minut imeli še dve priložnosti. Eno je zapravil Kuduzović, tisto najlepšo pa je iz prostega strela imel Mahne, ki je žogo poslal kakšen meter čez gol. Pestro pa je bilo v našem kazenskem prostoru v triminutnem sodnikovem dodatku. Najprej so Izolani po prostem strelu s strani zatresli mrežo, vendar je Frece zapiskal prekršek nad bistriškim vratarjem Prelcem. Minuto pred koncem pa je Peroša imel zlato priložnost za goste, ko se je sam znašel pred bistriškimi vrati, vendar sprožil volej prek vrat, tako da je na koncu ostalu pri delitvi točk.slika ilb nk

NK ILIRSKA BISTRICA – MNK Izola
3 – 3 (2-1)
Strelci: Zatkovič 25., Mahne 43., Brozina 67.; Peroša 20., Mihailovič 69., Kotnik 79.

Po zelo dobri predstavi in kar se tiče gledalcev izredno gledljivi tekmi ter odvzetima točkama enim od favoritov za napredovanje v drugo ligo, vendarle ostaja malce grenak priokus, saj so naši zaradi majhnega popusta koncentracije na koncu prejeli dva poceni zadetka in zapravili priložnost za prvi letošnji veliki skalp. Kljub temu pa našim lahko le čestitamo za zelo dobro igro in na dejstvo, da so se na odličen način pobrali po visokem porazu v Biljah. Potem ko ostale ekipe tekme 21. kroga igrajo že med tem tednom, bodo naši srečanje proti Ajdovcem v mestu burje odigrali šele naslednjo sredo. Tako Bistričane nova priložnost za dokazovanje čaka v 22. krogu. V nedeljo, 3. maja na ‘poligon’ prihaja mirenska Adria, s katero se borimo za mesta pri dnu razpredelnice in katera je poleg Cerknice edina s katero imamo v tej sezoni pozitiven skupen izid. Ne glede na to da gre na derbi dna pa bodo naši fantje tudi na tej tekmi potrebovali vso vašo podporo, kot proti vodilnima ekipama na lestvici katerima smo uspeli odščipniti pomembne točke. Zato ste na nedeljsko popoldne seveda vsi lepo vabljeni na ogled derbija dna med našimi borci in mirensko Adrio.