Jutri se bo na ‘poligonu’ odigrala še zadnja tekma 22. kroga v 3. slovenski nogometni ligi – zahod (21. kolo je večina ekip odigrala med tem tednom, naši pa v Ajdovščino potujejo šele v sredo). V mesto pod Snežnikom prihaja mirenska Adria, ki se z našimi nogometaši in Cerknico bori za mesta od 7. do 9. Bistričani tekmo pričakujejo v dobrem vzdušju po zelo dobri predstavi in remiju na prejšnji tekmi z vodilno Izolo. Na drugi strani strani Adria v Ilirsko Bistrico prihaja po domačem porazu z Ajdovci, dodatne skrbi trenerju pa bo verjetno povzročala tudi odsotnost kaznovanih Furlana in Batiča.

Vijoličasti iz mesta ob ‘vjlki wadi’ na čelu s trenerjem Rubčićem imajo na srečo vedno manj težav s poškodbami, ki so jih pestile v zadnjih krogih. Tudi kaznovanih igralcev ni, tako da lahko skupaj z vami tekmo pričakujemo v zelo pozitivnem vzdušju. V letošnji sezoni smo se z Mirenci pomerili že dvakrat in v obeh tekmah nam zeleno-črni niso uspeli zabiti zadetka. Na prvem srečanju v Ilirski Bistrici se je srečanje končalo s 3-0 za naše, medtem ko se je tekma v Mirnu pred tremi tedni končala z najbolj nepopularnim izidom v nogometu (0-0). Če bi naši osvojili tri točke bi se jutrišnjim gostom odlepili že za kar visokih 6 točk, hkrati pa bi se sami prebili na 7. mesto (pred Cerknico) in se tako po dolgem času rešili dna. Tako bo jutrišnja tekma ne glede na to, da gre za ekipi s samega dna lestvica ponudila zanimivo in predvsem borbeno nogometno predstavo.

NK ILIRSKA BISTRICA – ND Adria Miren; stadion ŠRC Trnovo (Il. Bistrica); nedelja, 3.5. ob 17:00

Tako kot proti Ajdovcem in Izolanom, bodo naši nogometaši tudi na tej tekmi potrebovali vso vašo pomoč. Tudi zaradi dejstva, da se je vas, gledalcev in pobudnikov nogometa na bistriškem, na omenjenima tekmama zbralo povprečno veliko več kot na domačih tekmah v prvem delu sezone, so naši na teh srečanjih pokazali zelo dobri predstavi in iztržili več od pričakovanega. Tudi na tem derbiju dna vas pričakujemo v lepem številu in ne glede na malce slabšo vremensko napoved, vas vsi v klubu prav lepo vabimo na ogled tekme med Ilirsko Bistrico in Adrio iz Mirna! ilb adria