Po 10-dnevnem premoru so v 24. krogu 3. slovenske nogometne lige – zahod, na igrišče stopili tudi naši nogometaši. S precej zdesetkano zasedbo so se odpravili v bližnjo Cerknico, kjer jih je v boju za čim višja mesta na dnu lestvice čakal to pomlad neprepričljivi domačin. Pri naših je bilo znova odsotnih precej ključnih igralcev, zato je bilo potrebno v tekmo vložiti prav vse atome moči. Zaradi kartonov sta manjkala Jusić in Kalčić, poškodbe in ostali razlogi pa so nastop preprečili še kapetanu Brozini, Iskri, Vorkapiču, Kuridži, Bizjaku in Kalanju. Tudi Cerkničani na drugi strani se že skozi celoten drugi del sezone spopadajo z velikimi problemi s sestavo ekipe, tako da so v obeh enajstericah priložnost dobili tudi nekateri igralci, ki drugače redkeje začenjajo tekme.

Bistriški strateg je v boj za 7. mesto na lestvici poslal sledečih enajst igralcev: Prelec; Ujčič, I. Marinac, Grbec, Mahne; Smajla, Zatkovič, Kovačić, Kuduzović; Dekleva, M. Marinac. Na svojo priložnost so čakali še Jaksetič, Teofilović in mladi Rebec, ki se je zaradi številnih odsotnosti po dolgem času znova znašel v članskem vijoličastem dresu. Ekipo je ob odsotnosti Brozine na teren kot kapetan povedel izkušeni branilec Igor Marinac. Notranjsko-primorski derbi se za naše ne bi mogel začeti slabše, saj so Cerkničani po napaki naše obrambe zadeli že v 6. minuti. Strelec je bil Alen Keranović, ki nam je zadetek zabil že v zadnji tekmi teh dveh nasprotnikov v Cerknici. Zanimivo je, da je tudi takrat Cerknica zgodaj povedla, naši pa so v drugem delu tekmo preobrnili v svoj prid. Podobnosti s te tekme pa nekako še ne nehajo. Kot v zadnjem jesenskem krogu so si tudi tokrat domačini v prvem polčasu pripravili večje število priložnosti, vendar je do izteka prvih 45 minut Prelec ostal le pri enem zadetku v svoji mreži. Prvi del srečanja se je tako končal z minimalnim vodstvom domačinov.

Iz slačilnice so naši vidno krenili bolj odločno in si že na njegovem samem začetku priigrali nekaj priložnosti. Svojo premoč so zasluženo kronali devet minut po začetku drugega dela, ko je z bližine zadel Marko Marinac, ki je vendarle ujel strelsko formo, saj se je po dolgem postu drugič zapored vpisal med strelce. Naši pa se pohvalno niso zadovoljili le s točko, tako da je v naslednjih minutah Rubčić opravil svoji prvi zamenjavi. Smajlo je zamenjal Jaksetič, namesto Dekleve pa je v igro vstopil Teofilović. Ravno slednji pa je znova potrdil, da je pravi ‘joker’ s klopi. V 73. minuti je namreč odlično prodiral v kazenskem prostoru domačinov, nakar ga je eden od branilcev zrušil na tla, sodnik Kondić pa je pravilno pokazal na belo točko, tako da so Bistričani prišli do edinstvene priložnosti za vodstvo. Za kazenski strel se je odločil Zatkovič, ki je vratarja Kranjca poslal v eno, sam pa natančno ustrelil v drugo stran. Na semaforju se je tako izpisalo 1-2 v korist bistriških nogometašev. Do konca tekme se je na obeh straneh zvrstilo kar nekaj nevarnih strelov. Najlepšo priložnost za naše je zapravil Jaksetič, medtem ko je Prelec na drugi strani z nekaj intervencijami preprečil priložnosti Cerkničanov za izenačenje. Tako je tudi ostalo do izteka 90 minut in naši so se veselili druge zmage v spomladanskem delu tekmovanja! Edini minus tej zmagi pa bi lahko dali rumenemu kartonu Mahneta, ki bo tako moral izpustiti novo pomembno tekmo s Sežančani ta vikend.

NK Cerknica – NK ILIRSKA BISTRICA
1 – 2 (1-0)
Strelci: Keranović 6.; M. Marinac 54., Zatkovič 74. (11m)

Po zmagi na Notranjskem so se naši še bolj utrdili na 7. mestu lestvice. Od osmouvrščene Adrie bežimo za 5 točk, od devetih Cerkničanov, ki imajo tekmo več pa že za 6 točk. Na roko pa nam je šel v tem krogu tudi remi med Taborom in Adrio, saj tako za šestimi Sežančani, ki imajo tekmo več od naših, zaostajamo le še za pet točk. Kar je še bolj zanimivo pa je, da v soboto na ‘poligon’ prihaja ravno sežanski Tabor. Zato vas že sedaj vsi prav lepo vabimo na tekmo, ki bi nas ob zmagi lahko močno približala sredini lestvice!NKC-logo-150x150