V 25. krogu tretje slovenske lige, bodo naši nogometaši na predzadnji domači tekmi sezone gostili Tabor iz Sežane. Bistričani lahko tekmo pričakujejo v zelo dobrem vzdušju, saj so iz zadnjih štirih tekem odnesli sedem točk. Na drugi strani so Sežančani, ki so se pozimi malce okrepili, po zelo dobrem začetku spomladanskega dela tekmovanja v zadnjem času močno popustili. Iz zadnjih sedmih tekem so namreč odnesli le 4 točke, kar je resno ogrozilo njihovo bivanje na sredini lestvice tretjeligaškega tekmovanja. Boj za zlato sredino pa bi lahko še dodatno zakomplicirala in popestrila sobotna tekma z našimi vijolicami, saj je razlika med nami in Taborom le še 5 točk, z dejstvom, da imajo Kraševci tekmo več. Tekma bo tako zagotovo izredno zanimiva, ne glede na dejstvo, da so si naši z zmago v Cerknici že matematično zagotovili obstanek v tretji ligi. Tihi cilj naših pred začetkom sezone je bil namreč uvrstitev nekje na sredini lestvice.

Bistriški strateg Rubčić zagotovo ne bo mogel računati na kaznovanega Mahneta, se pa po tekmi premora v ekipo vračata Kalčić in Jusić. Najverjetneje bo zaradi različnih razlogov odsotnih še nekaj igralcev, vendar je tekma v Cerknici dokazala, da se z borbo in pravim pristopom da nadomestiti tudi odsotnost nekaterih nosilcev igre. Na drugi strani sežanski trener ne bo mogel računati na kaznovana Dina Stančiča (z 9 goli naboljši strelec Tabora) in Tima Matkoviča, s poškodbami pa se ubada še nekaj igralcev, kar je najbrž tudi ključno vplivalo na slabše predstave v zadnjem času. Bistriški in sežanski nogometaši se bodo med seboj pomerili že tretjič v tej sezoni. V obeh dosedajšnjih srečanjih sta se ekipi razšli brez zmagovalca. Na prvi tekmi v kraški prestolnici je bilo 2-2, vse do predzadnje minute pa je kazalo celo na zmago naših (za Bistričane je dvakrat zadel zdajšnji igralec Ajdovščine Lazarević, za Tabor pa dvakrat Bombač, ki bo tudi v soboto ena od glavnih nevarnosti za gol vratarja Prelca). Na drugi tekmi je bil izid 1-1 (strelec za naše je bil Brozina iz enajstmetrovke, za Sežančane pa je zadel izkušeni Uroš Barut, ki pa je medtem rdeče-črne že zapustil). Tudi tokrat lahko glede na zadnje predstave obeh zasedb ter rezultatov iz prvih dveh tekem, pričakujemo ostro, tesno in borbeno predstavo obeh moštev. Vsi pa seveda upamo, da bodo tri točke ostale na ‘poligonu’ ter tako malce popestrile boj za sredino razpredelnice.

NK ILIRSKA BISTRICA – MND Tabor Sežana; stadion ŠRC Trnovo (Il. Bistrica); sobota, 23.5. ob 17:00

Za soboto je sicer napovedano rahlo deževno vreme, vendar upamo, da vam to ne bo preprečilo ogleda tekme in spodbujanja naših fantov, ki potrebujejo tri točke v upanju na osvojitev končnega šestega mesta. Vse podpornike nogometa na bistriškem ter navijače vijoličastih iz mesta pod Snežnikom, tako kljub malce sivi vremenski napovedi lepo vabimo na ogled srečanja, ki bi lahko tudi z vašo spodbudo naše fante porinilo proti zlati sredini lestvice na zahodni strani tretje slovenske nogometne lige!ilb vs tabor