V zadnjem, 27. krogu tretje slovenske nogometne lige – zahod se bodo naši na domačem stadionu ŠRC Trnovo pomerili s trenutno tretjeuvrščenimi Brdi. Za naše tekma nima več nobenega rezultatskega pomena, zato bodo tudi zaradi številnih poškodb in kazni priložnost najverjetneje dobili tudi nekateri mladinci. Na drugi strani se Brda, ki bodo v Ilirsko Bistrico prišla brez že dolgo časa kaznovanega Pintola ter tokrat tudi brez Jazbarja, borijo za končno tretje mesto s svojim lokalnim tekmecem Biljami. Naši bodo kot že rečeno tudi tokrat v precej okrnjeni zasedbi. Pričakuje se sicer povratek nekaterih poškodovanih igralcev, zagotovo pa bosta manjkala vodji bistriške obrambe Igor Marinac in Grbec.

Brici so v zadnjem obdobju v zelo dobri formi, medtem ko naši v tej precej nihajo, tako da se bo potrebno močno potruditi za kakšno točko. Naši so z varovanci Dimitrija Mavriča do sedaj odigrali dve tekmi, obe pa sta bili izredno tesni. Na prvi tekmi, ki se je igrala ravno na ‘poligonu’ so Brici slavili z 2-1 po golu Krasniqija v zadnji sekundi srečanja. Druga tekma, ki se je igrala na začetku spomladi pa se je v Vipolžah končala z 1-1, ko je v predzadnji minuti s krasnim golom za točko naših poskrbel Dekleva, ki ga zaradi poškodbe kolena tokrat ne bo v ekipi. Kljub veliki točkovni razliki med ekipama, gre tako glede na rezultata iz obeh tekem sklepati, da bi tekma znala biti še kako tesna, dodatna spodbuda za naše pa je, da se še zadnjič izkažejo pred domačimi gledalci, za Brice pa seveda boj za končno 3. mesto (z zmago bi bili odvisni sami od sebe).

Ker gre za zadnjo tekmo sezone, bi vsi v klubu seveda radi, da se tribune čim lepše popolnejo, kar bi bila tudi dodatna spodbuda za fante za naslednjo sezono. Poleg tega čez dan na stadionu ŠRC Trnovo poteka tudi tradicionalni turnir za pokal mesta Ilirska Bistrica, kjer se kategorije U-9 borijo za čim boljše rezultate ter pokale in nagrade, zato ste vabljeni, da si ogledate tudi nogometno znanje mladih upov ter si na koncu ogledate še zadnjo člansko tekmo sezone!

NK ILIRSKA BISTRICA – NK Brda Dobrovo; stadion ŠRC Trnovo (Ilirska Bistrica); sobota, 6.6. ob 17.00

Vreme je lepo, toplo in sončno ter nudi najboljše možne pogoje za ogled nogometne tekme! Seveda vam bodo ob vstopu na tribune kot vedno ponujene tudi različne hladne pijače, zato ste vsi najlepše vabljeni na ogled zadnje bistriške tekme v tej turbulentni sezoni, ko se je ekipa Ilirske Bistrice vrnila med tretjeligaše. Vsi upamo, da se boste zbrali v največjem številu letos in našim nogometašem pomagali na najboljši možen način zaključiti sezono 2014/15! ilb vs brda