Le 3 dni po gostovanju v italijanskih Miljah, je nogometaše Ilirske Bistrice čakalo novo gostovanje v tujini. Tokrat so fantje gostovali na stadionu Omladinsko igralište na Reki, kjer so jih čakali mladinci Lokomotive Rijeka. Glede na prvo tekmo so bili v ekipi tokrat tudi Grbec, Kalanj in Rebec. Znova je sicer manjkal Jaksetič, odsotni pa so bili tudi Zatkovič (poškodba prepone), Kalčić, Jusić, Dekleva in Kuridža.

Rubčić je v ogenj poslal malce spremenjeno postavo glede na tekmo z Muggio (znova v kombinaciji 4-2-3-1): Bizjak; Iskra, I. Marinac, Grbec, Vorkapič; Kuduzović, Mahne; Smajla, Brozina, Teofilović; M. Marinac. Tekma se je začela dokaj raztrgano na obeh straneh, do vodstva pa je po prodoru po desni strani in lepem predložku v kazenski prostor prišla domača ekipa. Vodstvo reških mladincev pa ni trajalo dolgo. Marko Marinac je sprožil pravi projektil z voleja s kakšnih 25 metrov, vratar mu je strel ubranil, vendar je bila na pravem mestu še ena zimska okrepitev Simon Teofilović, ki je odbitek pospravil v mrežo. Kmalu zatem so Bistričani tudi povedli. Po odlični samostojni akciji je lep gol s strani zabil Smajla. Naši nogometaši so imeli vajeti igre v svojih rokah ter še nekaj zrelih priložnosti, vendar so domačini nekaj minut pred koncem polčasa po protinapadu izenačili z golom praktično iz mrtvega kota, tako da je bil izid po 45 minutah 2-2.

V drugi polčas je bistriški trener poslal vratarja Prelca, Kovačića in Kalanja (iz igre so odšli Bizjak, Vorkapič in strelec prvega gola Teofilović), okrog 70. minute pa je svoje prve neuradne članske minute dočakal tudi mladi Rebec (igral je na poziciji levega bočnega, kjer je zamenjal Mahneta). Že po nekaj minutah nadaljevanja so domačini še drugič na tekmi povedli in od takrat naprej je našim fantom igra povsem razpadla. Mladinci Lokomotive so povedli že s 5-2. Stanje na semaforju so Bistričani za nekaj trenutkov malo izboljšali, potem ko je po lepi asistenci Kovačića zadel kapetan Brozina. V zadnji sekundi srečanja je Lokomotiva zadela še enkrat, tako da se je srečanje končalo s 6-3 za Rečane.

NK Lokomotiva Rijeka – NK ILIRSKA BISTRICA
6 – 3 (2-2)
Strelci za Il. Bistrico: Teofilović, Smajla, Brozina

Kljub porazu in slabši igri pa ni razloga za objokovanje, saj je do začetka ligaškega tekmovanja še več kot tri tedne. Tudi iz takšnih porazov, se da kaj naučiti in lahko verjamemo, da bodo fantje že na naslednji tekmi prikazali veliko boljšo predstavo, saj se bo trdo treniralo še naprej, ekipa pa kljub porazu ostaja ekipa!