Na prvi domači pripravljalni tekmi polsezone so naši nogometaši še drugič letos ugnali ekipo A.S.D. Muggie. Kljub temu, da je bilo zaradi bolezni, poškodb ali ostalih razlogov odsotnih nekaj igralcev (Prelec, Jusić, Teofilović, Zatkovič, Kuridža, Rebec), so naši fantje ob prikazani najboljši predstavi tega pripravljalnega obdobja povsem razorožili Italijane in na koncu tudi zasluženo zmagali.

Domači trener je v tekmo krenil s sledečo postavo: Bizjak; Iskra, I. Marinac, Grbec, Kalčić; Kuduzović, Mahne; Smajla, Brozina, Kovačić; M. Marinac. Ob lepem vremenu se je na tribunah stadiona v Trnovem zbralo 35 gledalcev, ki na prvi gol niso čakali dolgo. Že v 8. minuti tekme je bil po podaji s kota v kazenskem prostoru storjen prekršek nad centralnim branilcem Grbcem, sodnik Čeligoj pa ni okleval dolgo in je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel kapetan Brozina in kronal premoč Bistričanov na začetku tekme. Naši se tudi po golu niso ustavili s pokrivanjem po celem igrišču, kar se je obrestovalo že v 17. minuti, ko je žogo na polovici Muggie ukradel Kovačić in brez težav premagal gostujočega vratarja. Do konca polčasa so si domačini priigrali še nekaj zrelih priložnosti, vendar je do konca prvega polčasa ostalo pri izidu 2-0.

Na začetku drugega dela tekme so priložnost dobili Dekleva, Jaksetič (prvi nastop v spomladanskem delu) in Kalanj. Tudi malce spremenjena zasedba in sama postavitev igralcev pa našim ni predstavljala težav, saj je Brozina v 53. minuti z drugim golom na tekmi in že petim v tem pripravljalnem obdobju po lepi kombinatorni akciji in asistenci Dekleve povišal prednost gostiteljev na 3-0. Na četrti gol prav tako ni bilo potrebno čakati dolgo. Po prekršku Italijanov na desnem robu kazenskega prostora je prosti strel izvedel Mahne in z levico zvito matiral gostujočega vratarja. Petindvajset minut pred koncem se je rahlo poškodoval kapetan Brozina, vendar poškodba na srečo ni hujše narave. Namesto njega je priložnost za igro dobil Tadej Ujčić (pripravam se je pridružil v prejšnjem tednu). Kljub visoki prednosti je peti gol visel v zraku. V 70. minuti tekme je tako na ‘poligonu’ odjeknila petarda. Po lepo izvedenem kotu Mahneta je žogo z lepim volejem v mrežo mojstrsko pospravil Kalčić, ki je tako kot Kovačić dosegel svoj prvenec v vijoličastem dresu. V 83. minuti pa so gostje z Italije vendarle dosegli vsaj častni gol. Po prekršku Grbca na robu kazenskega prostora je gostujoči igralec mojstrsko zavrtinčil žogo prek domačega živega zidu in jo neubranljivo poslal v levi zgornji kot vratarja Bizjaka. Izid se do konca tekme ni več spremenil, tako da so naši fantje vpisali drugo spomladansko zmago.

NK ILIRSKA BISTRICA – A.S.D. Muggia
5 – 1 (2-0)
Strelci za Il. Bistrico: Brozina (2x), Kovačić, Mahne, Kalčić

Bistričani so se na tekmi izkazali predvsem z grajenjem svoje igre okrog posesti žoge, hitrimi izmenjavami podaj in agresivno igro že na nasprotnikovi polovici. Do prve ligaške tekme v Vipolžah je še slaba dva tedna, tako da bodo fantje s trenerjem do takrat še izpilili kar jim manjka in verjamemo da bodo s takimi igrami v drugi del sezone krenili uspešno!