Četrto in hkrati zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom drugega dela prvenstva so naši nogometaši odigrali v vetrovnih Dekanih. Po dveh zmagah proti Muggii in porazu proti Lokomotivi je tokrat Bistričane čakala tekma z nasprotnikom, ki nas je na dveh ligaških tekmah v sezoni dvakrat zanesljivo premagal (na prvi tekmi v Dekanih je bilo 4-1, v Il. Bistrici pa se je tekma končala s 3-0 za Jadran). Za razliko od prvih dveh tekem pa so tokrat naši prikazali veliko boljšo igro in se nasprotniku, ki kroji vrh prvenstvene lestvice odlično upirali.

NK Ilirska Bistrica je začela v sledeči postavi: Bizjak; Ujčić, I. Marinac, Grbec, Mahne; Zatkovič, Kovačić; Smajla, Brozina, Kuduzović; M. Marinac. Po pričakovanjih so domačini prevladovali v igri z žogo, vendar so prvi zapretili Bistričani, ko je bil na pravem mestu dekanski vratar. Naši fantje so predvsem odlično igrali v obrambi, v napadu pa je ob zelo vetrovnem vremenu, težkemu za igro nekako zmanjkalo idej. Prvi polčas se je brez večjih pretresov za oba vratarja tako končal z začetnih 0-0.

Na začetku drugega polčasa sta priložnost za igro dobila vratar Prelec in Kalanj, v nadaljevanju pa so v igro vstopili še Teofilović (izkazal se je z nekaj odličnimi potezami), Vorkapič in Jusić. Ravno po prodoru slednjega je bil za naše nogometaše dosojen prosti strel na robu kazenskega prostora. Akcijo je začel Brozina, ki je na kratko podal povratniku po poškodbi Zatkoviču, ta pa je z neubranljivim strelom premagal domačega vratarja in okrog 60. minute povedel Bistričane v vodstvo z 1-0. V nadaljevanju so naši še nekajkrat pritisnili na gol Jadrana, vendar brez uspeha. V zadnjih minutah tekme pa so Dekanci izkoristili rahlo utrujenost gostov. Po nekaj zapravljenih priložnostih, je prav v zadnji minuti rednega dela tekme sledil kot za Dekane po katerem se je domači igralec sam znašel pred Prelcem, ki bi strel z glavo z neposredne bližine skoraj ubranil, vendar so domačini na našo žalost vseeno izenačili, tako da se je tekma končala s prijateljskih 1-1.

NK Jadran Dekani – NK ILIRSKA BISTRICA
1 – 1 (0-0)
Strelec za Il. Bistrico: Zatkovič

Kot že rečeno je bila to zadnja pripravljalna tekma pred nedeljsko zaostalo tekmo 12. kroga v Goriških Brdih. Seveda že vsi z nestrpjem pričakujemo prvi sodnikov žvižg spomladanskega dela sezone in s pozitivnim vzdušjem pričakujemo začetek tekmovalnega dela spomladi!