Po več kot dveh tednih napornih treningov je v sredo, 18. februarja prišla na vrsto tudi prva pripravljalna tekma polsezone. Prvi nasprotnik je bila italijanska ekipa A.S.D. Muggia, ki nastopa v nižji amaterski italijanski ligi. To je bil hkrati prvi preizkus za precej prenovljeno ekipo Ilirske Bistrice na čelu z novim trenerjem Damirjem Rubčićem.

V zaledje Trsta je bistriška ekipa odpotovala brez Alena Grbca, Matjaža Jaksetiča, Vladimirja Kalanja ter Gašperja Rebca. Rubčić je na igrišče poslal sledečo postavo: Bizjak; Iskra, I. Marinac, Kalčić, Mahne; Kovačić, Zatkovič; Smajla, Brozina, Jusić; M. Marinac. V prvem polčasu tekme, ki se je igrala na umetni travi stadiona Paolo Zaccaria v Miljah, sta mreži mirovali. Kljub temu pa srečanje ni bilo dolgočasno, saj je bilo predvsem proti italijanskemu golu sproženo nekaj nevarnih strelov, predvsem pa je bilo v veselje gledati dopadljivo, kombinatorno igro Bistričanov, ki so nekako že začeli kazati sadove trdega dela na treningih.

Na začetku drugega polčasa je trener priložnost za igro ponudil Prelcu, Kuduzoviću (vrnil se je po rahli poškodbi ahilove tetive), Deklevi in Teofiloviću. Kljub pritisku proti vratom Muggie pa so bili domačini tisti, ki so povedli prvi. Domači napadalec je namreč izkoristil kratek trenutek nepozornosti naše obrambe in matiral vratarja. Kljub temu pa vodstvo Italijanov ni trajalo dolgo, saj je novi bistriški kapetan Brozina s slalomom mimo domačih obrambnih igralcev zadel in rezultat hitro izenačil. Brozina je v kratkem času zadel še drugič, Bistričani pa so rezultat 2-1 rutinirano pripeljali do konca.

A.S.D. Muggia – NK ILIRSKA BISTRICA
1 – 2 (0-0)
Strelec za Il. Bistrico: Brozina (2x)

Spodbuden začetek drugega dela sezone, z igro moramo biti zadovoljni, s takšnimi predstavami pa smo lahko konkurenčni vsem ekipam v ligi.