Danes ob 15.00 se v Vipolžah v Goriških Brdih s ponovljeno tekmo 12. kroga med domačimi Brdi in našimi fanti iz Ilirske Bistrice, nadaljuje tekmovanje v 3. slovenski nogometni ligi – zahod.

Po več kot mesec in pol dolgih pripravah in štirih odigranih pripravljalnih tekmah (2 zmagi, 1 neodločen izid, 1 poraz) se lahko naši nogometaši pod novim trenerjem in z nekaj novimi igralci nadejajo dobrih predstav v nadaljevanju sezone, predstav, ki bodo na domače tekme na stadion ŠRC Trnovo vrnile tudi bistriško publiko (na sedmih domačih tekmah jesenskega dela je bilo povprečje obiskanosti tekem v mestu pod Snežnikom le 55 gledalcev na srečanje). V drugem delu sezone, je vprašanje obstanka v ligi, za katerega so se med drugimi borili tudi naši, praktično že rešeno, saj je NK Portorož-Piran zaradi finančnih težav izstopil iz lige. Tako je najverjetnejši scenarij (ob nadaljevanju uspešnih predstav nogometašev Ankarana v 2. SNL), da bodo prav vse preostale ekipe, ki se borijo za ohranitev tretjeligaškega statusa, obstale v 3. ligi.

Na prvi tekmi v Ilirski Bistrici (igral se je 3. krog), so naši nesrečno izgubili, potem ko so Brici zabili gol za tri točke prav v zadnji sekundi srečanja. Ekipa briškega trenerja Mavriča se od takrat ni bistveno spreminjala, medtem ko je bistriška postava doživela kar nekaj rošad. Tudi zato je današnja tekma še prava neznanka in tudi zaradi tega jo pričakujemo z velikim zanimanjem. Tako Bistričani kot Brici velikih težav s poškodbami in kaznimi nimajo. Pri domačinih bo zaradi rdečega kartona manjkal Matic Ferjančič, odsoten pa je tudi za dlje časa kaznovani Pintol. Naši fantje na drugi strani se na griče Goriških Brd odpravljajo v popolni zasedbi. Po kazni in neigranju na zadnjih štirih ligaških tekmah se v ekipo vrača tudi izkušeni centralni branilec Marinac. Trenerja obeh ekip napovedujeta igro na zmago, zato nas v Vipolžah čaka zanimivo srečanje.

NK Brda – NK ILIRSKA BISTRICA; stadion Vipolže (Vipolže); nedelja, 15.3.2015 ob 15.00

Vsi upamo, da bodo Bistričani novo poglavje z novim trenerjem in nekoliko prenovljeno postavo, začeli s tremi točkami, ki bi seveda vplivali tudi na samozavest ob nadaljevanju tekmovanja. Zaželimo srečno našim nogometašem!